Képek a lemezről:
 

Cím Gyilkosság lólépésben
Eredeti cím (Knight Moves)
Gyártás 1992
Kiadó/Forgalmazó     -    
Értékelés Film: 80%    Kép: 50%    Hang: 70%    Extrák: 50%
Korhatár 16
Tartalom A sakk világbajnokság döntojébe csöppenünk, ahol Peter Sanderson (Christopher Lambert) a fo esélyes. Mialatt zajlanak a küzdelmek, egy rituális gyilkosság áldozata lesz egy lány, akit Sandersonnal láttak legutóbb. A rendőrség két alkalmazottja, Frank (Tom Skerritt) és Andy (Daniel Baldwin) nyomozásba kezd. Csak idő kérdése, és a sakkozóra terelodik a gyanú. A rendőrség munkáját egy pszichiáter hölgy is, Kathy (Diane Lane) is segíti, akibe beleszeret Sandersonba. Közben egyre több különös módon meggyilkolt noi holttestet találnak, és egyre nehezebb Peternek elhitetnie a rendőrséggel, hogy ő is csak áldozat. Lehet, hogy mégis o lenne a tettes? Ezt csak a film végén tudjuk meg.

Leírás

Film:

 

 

 

 

Izgalmas, jól sikerült thriller a Gyilkosság lólépésben. Sikerül megtartania a feszültséget az elejétol a végéig, és ezt nem videoklipszerű vágásokkal teremti meg, mint ahogy azt manapság megszoktuk, hanem jól adagolt izgalmas jelenetekkel és megfelelő információmorzsákkal. Egyre többet tudunk meg, de a kép mégsem akar összeállni egészen a végéig. Nem tudjuk biztosan, hogy ki a gyilkos ? mégis Sanderson lenne az? Esetleg valaki más?

Christopher Lambertnek jól sikerült alkotása ez a film. Jól alakítja a mindenre elszánt sakkozót, és a szemébol is tükrözodik valami megfoghatatlan, kiismerhetetlen dolog. Diane Lane itt a szeretőjét alakítja ? megjegyzem, a való életben is férj és feleség voltak ok ketten. A két nyomozóra, a rutinos Tom Skerrittre és a forrófeju Daniel Baldwinra is illenek a szerepek.

 

Kép:

 

4:3 képarányú a film, és nem valami jó minőséggel lett megörökítve az utókornak. Fátyolos az egész film, és a részletgazdagsága sem az igazi. Olyan, mint egy jobb minőségu VHS felvétel. Látszik, hogy régi kópiáról lett digitalizálva, és nem egy felújított verzióval állunk szemben.

 

 

 

Hang:

 

Magyar és angol DD 5.1 hangsáv + magyar felirat. Felemás a két hangsáv. Míg az eredeti angol tisztán szól mind a beszédhangok terén, mind az effekteknél, addig a magyar hangsáv szinkronhangja mintha dobozból szólna, és a környezeti zajokból is sok veszik el (madárcsicsergés, taps). Az effektek terén viszont a magyar hangsávnak vannak igen kellemes meglepetései, amik az angol sávon nem találhatóak meg ? gondolok itt a telefoncsörgésekre, a villámlásokra stb., ráadásul a dobozhang itt már nem jellemző annyira. Ezek az eredeti sávon jobbára az első hangfalakból szólalnak meg, a magyar sávért felelos hangmérnök viszont szépen kikeverte azokat a hátsó sugárzókba is.

A szinkronhangok, mint színészi munkák rendben vannak, hitelesek és illenek a szereplőkhöz.

 

 

 

Extra:

 

- Eredeti előzetes ? 2?18?: angol DD 2.0, magyar felirat.

- Forgatási jelenetek ? 10?31?: angol DD 2.0, felirat nélkül. 3 jelenet második kamerás felvételeit láthatjuk több nézopontból is.

- Kimaradt jelenetek ? 7?16? : angol DD 2.0, felirat nélkül. 4 db kimaradt jelenetet tekinthetünk meg.

- Riportok ? filmográfiák: mindegyik riport angol DD 2.0 hangú, felirat nélküli, a filmográfiák DD 2.0 zenei hangsávval tekinthetők meg magyarul

o Christopher Lambert:

§ Riport ? 5?02?

§ Filmográfia ? 1?08?

o Diane Lane:

§ Riport ? 2?11?

§ Filmográfia ? 1?12?

o Tom Skerrit:

§ Riport ? 3?39?

§

o Daniel Baldwin:

§ Riport ? 5?57?

- Ajánló:

o Az ezeregyéjszaka legszebb meséi ? 2?05?: magyar DD 2.0, felirat nélkül.

o Borsalino ? 1?23?: francia DD 2.0, felirat nélkül.

o Hegylakó III. ? A mágus ? 1?36?: angol DD 2.0, felirat nélkül.

o Egy zsaru boréért ? 2?11?: francia DD 2.0, felirat nélkül.

o Végig az úton ? 2?07?: angol DD 2.0, felirat nélkül.

o A gödör ? 2?07?: angol DD 2.0, magyar felirat.

o Miranda ? 2?05?: angol DD 2.0, magyar felirat.

- Fotóalbum ? 5?33?: DD 2.0 zenei hangsávval tekinthetünk meg jeleneteket a filmbol.

 

undefined

 

 

Összegzés:

 

Izgalmas, élvezetes thriller, a fo témát ezennel egy sakk világbajnokság adja, Christopher Lamberttel és Diane Lane-vel a foszerepekben. A képpel nem leszünk ugyan megelégedve, de a hangzás már kiköszörül valamit a csorbán. Extrák terén sem kell szégyenkeznie a filmnek, nem csak előzetesek vannak rajta.

 Színészek Christopher Lambert, Diane Lane, Tom Skerritt, Daniel Baldwin
Rendező Carl Schenkel
Hossz 105 perc
Szinkron Magyar DD 5.1
Hang Angol DD 5.1
Felirat Magyar
Extra Eredeti előzetes; Forgatási jelenetek; Kimaradt jelenetek; Riportok ? filmográfiák; Ajánló; Fotóalbum
Mûfaj Thriller
Képarány 4:3 (1,78:1)
Kiadás 2008. 02. 22.
Ár 330 Ft
   Minden jog fenntartva! © www.dvdmelleklet.hu | impresszum |